Afet olmasaydı İstanbul Belediye başkanı hâlâ kayıptı


Belediye seçimlerinde hukukî sürece takıldığı için bir mazbata sorunu yaşandığını bütün Türkiye biliyor. Ne diyordu bu başkan! benim boşa harcayacak bir dakika bile vaktim yoktur. Seçmen bana bir görev verdi bir an evvel işimin başına geçip istanbulluya hizmet etmek istiyorum demişti. Çırpınıyor yerinde durmuyordu ta anıtkabire kadar gitti..


Bu söylemleriyle, hırslı, azimli ve çalışkan aday profili çizerek birincisinde ona oy vermeyen seçmen, bu adam çok heyecanlı İstanbula güzel işler yapacak. Aman kaçırmayalım, zaten hakkını yediler diyerek ikinci turda oy'unu ona verip ve kazandırdı..

İyi hayırlı olsun mazbatamda mazbatam dediği o seçim kurulu belgesinide aldı, bir hafta on gün sonra sırra kadem bastı, sonrada araki bulasın o çalışkan adamı. İstanbullu ondan bedava süt ve ekmek gibi vaadlerini yerine getirmesini sosyal medyadan çağrı yaparak istiyor ama, adam ortalıkta yok. Kayıp ilanı niteliğinde çağrı yapanlar dahi oldu, sonra  başkan eşiyle birlikte mütevazı bir resmini kamuoyuyla paylaştı herkesin içi rahatladı, hele şükür demekki başkan hayatta imiş, sütümüzü ve ekmeğimizi alabileceğiz dediler..👎

Yalnız bu tatil hiç bitmiyor. Hoş onu takip etmiş değilim ama bir gariplik var, sanki o konakladığı sayfiye yeri istanbula hizmetten daha önemli gibi bir izlenim bırakıyor. Bir insan ancak 20 günlük bir tatilden sonra, beyin yapısı olarak oradan uzaklaşmak ister. Hele istanbul belediyesi gibi büyük bir sorumluluğu üzerinize almışsanız, değil 20 gün bir hafta dahi insanı sıkması gerekir, ona azap verir.
Ancak bir sel afeti olduğunda meydana çıktı, vatandaşın soruları karşısında ezilip büzülüyor cevap veremiyor, bir taraftan da o meşhur terini siliyor. Uzunca tatil sorulan soruya, cevaben, ben şeffaf birisiyim kimseden imtina etmem derken tekrar oraya döneceği anlaşılıyor..
Aslında hicbir şeffaflık yoktur Hacıbektaşı ziyart ettim diyor, antalya uçağında görüntileri yayınlanıyor..

Bu başkan belediye yonetimini bodrumdanmı yönetiyor dersiniz? Eş dost ve ahbap! tebriklerini belediye yerine oraları tercih etmesinin sebebi nedir?  Acaba bu görüşmeler şeffaflık açısından nasıl değerlendirilmelidir?
Bu uzun tatil serüvenleri İstanbula hizmet heyecanıyla çok çelişiyor??
Şefik Karakelle

Yorumlar