ÖLMEYİ BİLEN BİR MİLLET YENİLMEZ! #ÖMERHALİSDEMİR


ÖLMEYİ BİLEN BİR MİLLET YENİLMEZ !

R. Montecuccoli
"Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar. Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim."
Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün. Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum. Fakat, meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var: Oda Türklerin yaşayan hatıralarıdır! 

Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar.
Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum. Demek ki yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek lazım.


Bu durumda ben, Türklerin düzinelerle milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum. Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar.”


R. Montecuccoli (Avusturyalı Komutan)
Doğum: 21 Şubat 1609,
Ölüm: 16 Ekim 1680, Linz, Avusturya

•••

"R. Montecuccoli' analizleri çok güzel fakat bir ayrıntıyı bilmiyor onu bilmemesi tabii olarak normâldır. 
Türklerin başarısının sırrı, islam inanancına göre, vatan sevgisinin imandan olduğunu çözememiş anlaşılan..

Evvela türkler islam inancı gereği zaferle girdiği şehirleri yağma yapmaz, halkını katletmez. Tam tersi, savaşta olduğu gibi, barışıda İslamın kurallarına göre uygular.
Zulmetmez, ülke halkına din özgürlüğü ve yaşam standartlarının önünü açarak osmanlı ve dolayısıyla islam-i akidelere göre onlara hürriyet hakkı verir..

Diğer taraftan, Vatan sevgisi yanında onu müdafa etmek ve savunmakta imandandır, o uğurda ölenler şehitlerdir. Allah'ın en sevdiği kullarından olurlar tıpkı Ömer Halisdemir ler gibi!


Komutan telefonda bir emir veriyor Ömer Astsubaya,
o haini temizle (terörist Terzi) için..
Ömer Astsubay, emredersin komutanım diyor.
Ama seninde şehadetin sözkonusu hakkını helel et diyor komutan. Ve o gene emredersin komutanım helâl olsun derken, sizde hakkınızı helâl edin diyor, tedbirini alıp haini bekliyor.. 



YUMRUĞU SIKILI HALDE AVINA YÜRÜYEN KAHRAMAN

İşte bu milli şuur ve o imanla,  
ayni ünüformayı giydiği halde kefereye tetikçilik yapan darbeci hainin leşi, karargâh girişine her şeye rağmen düşürülmeliydi. Ya devlet başa ya kuzgun leşe diyen Ömer Halisdemir hainin beynine sıktığı tek kurşunla bir milletin başına gelebilecek bütün musibetleri bertaraf etmiştir.

O kadar it sürüsünün içinde kalan kahraman astsubay otuz kurşun yiyeceğini zaten göze almıştı.
Söz konusu vatansa nihai ihtimalin şerefli bir şehadet olduğunu iyi biliyordu, başka bir seçenek asla yoktu..

İslam yurdu çok mukaddestir küffara terkedilemezdi ve o duygularla son görevini vatan için ve Allah için yaptı. Ömer Halisdemir Şehadet şerbetini içerek Hakka yürüdü Ruhu şad olsun..

Ömer Halisdemir nevi şahsına münhasır yiğitliğiyle Türk milletinin gönlünde yerini aldı, bir milli mücadele kahramanı olarak sembolleşti, tarihe geçti. Allah ondan razı olsun.

Bu Vatan uğrunda şehadet şerbetini içen tüm şühedanın ruhları şad olsun. 
Gazilik makamıyla şereflenen çıplak elle füzelere karşı savunma yapan korkusuzlardan Allah razı olsun.
Hainler için yaşasın cehennem...!!!


Şefik Karakelle





Yorumlar

Yorum Gönder