DİKTATÖR PARTİNİN ASTIĞI ALİ ADNAN MENDERES


DİKTATÖR KİMMİŞ? 


"Siz beni tutukladınız ama? 

" benim halkım şimdi sokaklara dökülmüştür onlara ne cevap vereceksiniz" diyordu, çünkü öyle zannediyordu. 
Merhum: MENDERES
****

Evet: halkının desteğinin kendi arkasında olduğunı biliyorduda o suali sordu.. Oysa Kin nefret ve ihtirasıntan kudurmuş bir muhalefetin neler yapabileceğini zaten sezmiş olsaydı, "benim askerim milletine darbe yapmaz" demezdi ve tedbirini alırdı'ki bu onun kendine has özgüvenini ve iyi niyetini gösteriyordu.

Oysa CHP'nin yönetici kadrolarından Demokrat Parti'yi diktatörlüğe gitme amacında olmakla zaman zaman suçluyorlardı.
Keza İsmet İnönü "Şartlar tamam olduğu zaman milletler için ihtilal meşru bir haktır." şeklindeki o meşhur sözünü'de sadece söylemde kalabileceğini iyi niyetine bağlayabiriz..
-Kendisi on yıllık iktidar sürecine rağmen tek parti CHP'ni oluşturduğu vesayet sisteminin Türkiye üzerendeki etkisini yok edemediği halde, tüm kurumların kendi yönetimindeki iradenin emrinde olduğunu zannediyordu. Bunuda yaptığı olumlu hizmetlere bağlıyordu içi rahattı.

Halbuki CHP'nin 30 yıllık geçmişiyle, şehirlerden en küçük köylere kadar yerleşmiş olan militarist yapısıyla, son yıllarda menderes aleyhine gelistirdiği manuplasyonlar neticesinda milletin gazı çoktan alınmıştı.
Daha yakın geçmişte DİKTATÖR inönü'nün binlerce vatandaşı nasıl astığını iyi biliyordu vatandaş...

Menderes iktidara ilk geldiğinde kullanmıştı o sözü "Yeter artık söz milletindir" diye Milleti arkasına alarak iktidar oldu fakat, diktatör zihniyetin yüzünden bu defa muktedir olamadı. En son kendi hayatına mal olan elim bir sona gitti yağlı bir iple katledildi..

Sonradan Menderes ekolünün temsilciliğini üslenen bazı istismarcı siyasetçiler Menderes ismini sadece oy toplamak için kullandılar. CHP'nin vesayet zincirini kırmak için pamuk ellerini taşın altına koymayı hiç düşünmediler. Demokrasi adına hiç bir çabaları olmadı sadece koltuklarını korumak için sistemle uyumlu çalışmaya devam ettiler.

Çünkü o güçlü vesayet yapısı onlara sadece bir yere kadar yetki veriyor. Ondan sonrası devletin dokunulamazları safsatası karşısına engel olarak çıkıyordu. Atatürk ilkeleri zırhına büründürülmüş küçük bir faşist gurubun egemen düzenini koruyan tedbirlerdi o bariyer asla aşılamıyordu. Aştıgında, ya iktidardan el çekecek, yada her gün ensesinde darbe bozası pişirilir, son noktada gereği yapılır.


Ve hep öyle olduda, artık uyum sağlamakta hiç bir şeyi çözmüyor, her on senede bir bazan muhtıra bazen balans ayarı, bazende silahlı darbe yapmak maceracıların ve rantçıların veye dış politika çıkar ilişkileri sebebiyle,
"TC yasalarından aldığımız yetkiye dayanarak, kaybolan devlet ororitesini korumak için, Türk ordusu yönetime el koymuştur" denir,
sonra gelsin ara rejimler sil baştan yeni bir döngü devam ediyordu,
 demokratik haklar sürekli örseleniyordu..


Ama bu Millet bu katilleri hiçbir zaman unutmadı
Bu anlayışla korkular salarak bin yıllık proje diye millete dayatılan darbeci sistemin tescilli DİKTATÖRLÜK kurumuna, "darbe yapacak bir lider gerekliydi!" birdaha yeniden, "yeter artık söz milletindir" diyen Recep Tayyip Erdoğanı seçti bu millet. 17 senedir bütün darbeler püskürtüp, yerleşik darbe kurumlarına darbeler yaptı ve yapmayada devam ediyor elhamdülillah..

Kendi iktidarı döneminde
bağımsız bir Türkiye için, elini taşın altına koyan Erdoğan tüm sahalarda bir çok köklü tedbirler aldı.
En başta Askeriye, Polis ve İstihbaratı Millileştirdi. İçlerinden biride önemli oranda düzeltilmiş olan iyi bir ekonomi var..
Erdoğan hükumetine bir çok kez planlı krizler ve darbe girişimler yaşatıldı o yüzden hiç birinde başarılı olamadılar.

Oynanan son oyunlar gene yükselen ekonomi, terörü bitirmek için yapılan azimli mücadele var. Diğeride savunma sanayideki atılan muhteşem adımlara yöneliktir. Bu önemli adımlarla, küresel ve bağımsız bir Ülke olma yolunda tam gaz giden Türkiyeyi manipülatif oyunlar ve algılar hiç bir işe yaramadı ekonomiye zarar veremedi..



Kendi iktidar seçeneğinin Sadece darbe yoluyla olabileceğini düşünen CHP, her fırsatta darbe çağrışımı yapan argümanlar kullanıyor.. Abd'nin koordinesinde temas halinde olduğu illegal örgütlerlerin savunuculuğunu ve korumacılığını yaparak misakı milli sınırlarımızda her türlü tehlikeli oyunu göze alabiliyor..

Artık iç dinamikleri harekete geçiremeyen CHP eskisi gibi askere'de çağrı yapamıyor. Tek umudu var, oda batıya NATO'ya çağrı yaparak "NE DURUYORSUNUZ hadi gelin darbe yapın" diye ikinci üçüncü agızlardan çağrı yapıyor..
15 temmuz FETO darbesininde siyasi ortağı olan CHP lideri Kılıçdaroğlu ile "yurtta sulh" sloganıyla İP partisini kuran AKŞENER ve tüm darbe destekçileri artık yargılanmalıdır..!!
Şayet bunlar yargılanmazsa, hesap sorulmazsa asıl adalet böylece yara alacaktır ve sürekli darbelerin ve vatanın bölünmez bütünlüğü gibi kavramların bu ülkede konuşulmaya devam edeceği anlamına gelir'ki bu HAİN jurnalcı ve haçlı işbirlikçilerden mutlaka hesap sorulmalıdır!

Başta Adnan Menderes olmak üzere Demokrasinin üç değerli Şehidini Rahmetle Anıyorum

"YETER ARTIK SÖZ MİLLETİNDİR"


Şefik Karakelle