NATO'NUN SKANDALI İLK DEĞİL


NATO TATBİKATINDA TÜRKİYE ALEYHİNE BÜYÜK BİR SKANDAL YAŞANDI 


NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin tatbikatı sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan çirkin ve aşağılık paylaşımlar ortaya döküldü.. 
Ben hiç şaşırmadım.!  
Türkiyenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına sahte internet sitesi kurarak stratejik planlara dahil ediliyor.. Ortak tatbikatta Zaten hazır bulunan NATO üyesi TÜRKİYE, bu uygulamalarda hedef gösterilen düşman ülke konumuna getiriliyor..
___________________________

BİR ANALİZ
NATO içerisinde askeri olarak en güçlü ülkelerden biri olan TÜRKİYE, geçmiş yıllarda, onuruyla bir çok görevi başarıyla yerine getirmiştır..

Güney KORE cephesinde NATO güçleri olarak, Sovyetler Birliği ile Çin'in destek verdiği Kuzey Kore savaşında, büyük kahramanlıklara imza atan bir TÜRK askeri gürürsünüz.. Yıl 1950 Şehit sayısı: 718, esir ve kayıplarla toplam 3.277'dir..

Afganistan, Yugoslavya gibi dünyada bir çok farklı ülkelerde zaman zaman görevlerde bulunmuş.  Ayrıca, Avrupanın ve NATO'nun sınır ülkesi olarak, soğuk savaş yıllarında Sovyetler birliğine komşu oluşu dolayısıyla, sağ-sol ideolojilerin ağır ve acı sonuçlarını yaşamıştır TÜRKİYE..

İlk yanılgımız 15 Temmuz:
İncirlik üssünün darbedeki NATO'nun rolü:

ABD'nin darbe girişimine desteği uzaktan ve manevi düzeyde kalmadı. Türkiye içinde, ABD askeri üssünün bulunduğu İncirlik, darbe girişiminde en aktif rolü oynayan yerdi. Darbe girişiminin ilk saatlerinde İncirlik'ten kalkan bir tanker uçak gece boyunca Ankara'yı bombalayan F-16'lara 6 kez havada yakıt ikmali yaptı.

ABD ve NATO'nun darbe girişimine dâhil olduğunun en büyük kanıtlarından biri darbe karşıtı tutum içinde olan Eskişehir Hava Üssü'nden saat 02:19 itibariyle "Türk hava trafiğini NATO'nun görmemesi için NATO'ya kapatma talimatı verilmesi"oldu. Ayrıca üslerde konuşlu F-16 uçaklarına darbeci uçakları düşürme yetkisiyle kalkış emri verildi. Erzurum'dan uçaklar havalandı ama İncirlik'ten tek bir uçak bile darbeciler aleyhine kalkmadı.

İkinci yanılgı:
Rus uçağını sınır ihlali nedeniyle düşürdüğümüzde ilk dikkatimizi ABD ve NATO'ya çevirdik. Her ikisindende ancak iki gün sonra açıklama gelmişti, her iki açıklama da ayni kalemden çıkmış gibi, bu konuyu Rusya ile kendi aranızda çözün olmuştu..

Halbuki biz Türkiyeyi hep NATO'yu sınırlarımız içinde dost kuvvet biliyorduk o zamana kadar ve ne kadar yanılmışız ..

Netice olarak müttefik dayanışması değilde tek taraflı kendi çıkarları için kullanmaya elverişli bir TÜRKİYE olarak görüyorlar.

ONLAR YANILIYORLAR:
Yani eski Türkiye değil, kendi ekonomisini geliştiren, %5'lik kalkınma trendiyle, Milli hasılası dünyada ilk 16. büyük EKONOMİSİ ile devler ligine girmesiyle şaşırtan bir TÜRKİYE istemiyorlar..

Bu ABD, AB, BM. Bu güne kadar içimizde besledikleri teröristlerle artık ayar çekemeyeceklerini görüyorlar..

Dünyadaki hukuksuzca ezilen katledilen tüm mazlumların sesi olan, "Dünya beşten büyüktür" diyerek birilerinin işini bozan, bir TAYYİP ERDOĞAN'nın var olduğunu istemiyorlar..

O yüzden "bu TÜRKİYE çok oluyor" diyerek bu aşağılık oyunlar oynanıyor ve devam edecektir.
İster ABD, ister AB, ister NATO ister FETO olsun, TÜRKİYE bildiği doğru yolda ilerlemeğe devam edecek. İNŞAALLAH

(İstatistik verileri yazılı basından alıntıdır) 
Şefik Karakelle

Yorumlar