O BİR DÜNYA LİDERİ



Çocuk katili İsrail cumhurbaşkanına "One munite" ile başlayıp Dünya beşten büyüktür" diyerek, beşi onbeşi ne kadar iri sömürgeci varsa meydan okudu hepsine. Başta ABD olmak üzere bütün pisliklerini yüzlerine vurarak onlara medeniyet ve insanlık dersi veren bir dünya lideri var artık bu topraklarda..

Uluslararası platformlarda konuşmalarıyla dünyayı adeta sallayan bazen ders bazende had bildiren bir üslupla, Zalime zalim, katile katil olduğunu. Sömürgeciye sömürgeci, faşiste faşist olduğunu yüzlerine haykıran bir liderimiz var artık..

Bütün bunlara rağmen bu günlerde hepsi zeytin dalı uzatıp yakın ilişki kurmak için sıraya girdiler.. Eski sayfaları kapatıp yeniden işbirliği yapalım diye..

Yüz senedir dış politikada köle ruhunu benimsemiş yaygın bir güruhun, (siyasetçi yazar akademisyen ve monşer takımı) Erdoğan konuştukça hop oturup top kalktıklarını ibretle izledik. İsraile öyle, ABD'ye böyle söylemenin çok tehlikeli olduğunu söyleyip durdular..

ABD'yi bir tarafa bırakalım. Yardım almak için Lüksemburg gibi küçük bir devlete gidip, aşağılanıp fırça yiyerek geri dönen Başbakanlarımız vardı.. Üstelik kendi yüzlerine bakılmazdı, eh batıdır ne yapsa yeridir deyip sineye çekilirdi..

Bir defasında Ecevit başbakan iken İsrail için ağzından soykırım yapıyor diye kaçırınca, kulağına birileri üfülemiş olacak'ki üç gün süreyle defalarca İsrail den özür dinlemişti..

Oysa bugün Erdoğan terörist devlet diyorda İsrail den bir tepki ve cevap gelmiyor.. Aradaki farkın, temsil gücü ve liderlik vasfına bağlamak lazımdır

Dünya lideri dendiğinde son derce rahatsız olan, gene o kripto hainler, bunu kuru slogan olarak yorumlar, birde alaya alırlardı..

Onbeş senedir ekonomik, siyasi ve kariyerinde bir küresel güç olarak Türkiyenin nereden nereye geldiğini görmeyen veya görmek istemeyen, batı tasmalı muhalefet partisi ve onun lideri bu gerçeği bir türlü kabullenemiyor..

Birde müslüman aleminde ki ABD'nin tasmalı kralları! var maalesef. ..

Şu an oturdukları topraklar küresel haçlının tehdidinde olmasına rağmen ABD'nin şantajlarına boyun eğip Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek, baskıdan kurtulduklarını sanıyorlar, bir gecede yön değiştirip, rüşvetle kendi saltanatlarını sürdürmeyi seçiyorlar..

Oysa bu coğrafyada kanayan o kadar yara varken, o kadar müslüman kanı akıtılırken, bölge bir haçlı istilasına uğramışken.. İslam davasına değilde ABD ve İsrail işbirliği yapma ihanetini tercih ediyorlar.

Birde efendilerine hoş görünmek için, kendini o mübarek topraklara adamış bir imanlı Türk komutan Fahreddin paşaya, mukaddes emanetleri çaldığı iftirasını atıyorlar...

Halbuki birinci dünya savaşında haçlılar tarafından talan edilen nice eserlerin parasını batı ülkelerine ödeyerek Türkiye tarafından tekrar İslami eserler müzesine kazandırılırken, petrol dolarlarını orasına burasına sürüp, altın kaplama araçlar binen şımarık, Yahudi uşağı zibidi prensler de, Leonardo da Vinci'nin Hz. İsa tablosunu 450 milyon dolara alabiliyorlar..!!! O eserleri o kadar merak ediyorlarsa, serpiştirdikleri paralarla dünyadaki mukaddes eserlerin tamamını toplayabilirlerdi şimdiye kadar...

Bunlar Yahudi efendilerine sadakat'e devam ededursunlar..
Hiç düşünmezler' ki! Bu yüz yıl, "DÜNYA LİDERİ'miz Recep Tayyip Erdoğan'la vücut bulacak olan yeniden Osmanlı ruhuyla, küresel büyük bir Türk devletinin yüz yılı olacağını...

Ve o mukaddes toprakların yönetimi tekrar manasını, maneviyatını bilen bu kadim millete intikal edeceğini tarih tekrar yazacaktır İnşaallah.

Şefik Karakelle

Yorumlar