BÜYÜK İSRAİL VE KİRLİ OYUNLAR


Büyük israil için Türkiye üzerinde bitmek bilmeyen kirli oyunların.  

Gelişen Dünyada en geçerli gücün para olduğu kadar, çok önemli diğer bir unsurunda savunma sanayidir çünkü silah dünyada en geçerli güçtür..gücü temsil eder..
Erdoğan Hükümeti bu konuya ağırlık vererek, savunma sanayı yatırımlarına her geçen gün yeni yeni projeler ekliyor. Gelişmiş ülkelerde üretilen askeri alanda her ne varsa onları gayretle tamamlamaya çalışıyor.
Sıkıntı yaşanan bazı Projelerde ise ortaklık yoluyla elde ederek yoluna devam ediyor.

Hal böyle olunca dünyadaki silah baronları aşırı derecede rahatsızlık duyuyorlar..
Eskiden kapılarını borç para için aşındıran bir Türkiye şimdi gelişen,, üstelik silah üreten bir Türkiye olarak başta ABD Almanya olmak üzere, diğer gelişmiş ülkeleri hayli rahatsız ediyor.. O yüzden bölgemizdeki yaşanan bu stratejik sorunların tamamı Türkiye ile direk ilgilidir..
İşte gün olmuyorki sorun çıkmasın türkiye ile ilgili. Her geçen yeni bir günde daha farklı sorunlarla karşılaşıyoruz..
AB ülkeleri ve ABD ellerindeki kuklalarla Türkiyede olmayan iç meselelerini varmış gibi algı oluşturarak kendi mahkemelerinde yargılar konuma getirdiler Türkiye'yi.. İşte bu tür oyunlarla algılarla içeriden ve dışardan, toplu baskılar yaparak bitirmeye çalışıyorlar..
Olaylar, konular, zaman ve mekân farklı olsada bunları bir araya getirdiğimizde oyunun çok büyük olduğu açıkça görülüyor..

Şimdi PKK bitti derken yanı başımızda Suriye kürt projesinin devamı olan yeni bir mevzi açıldı, kuzey Irak projesi.. Bu proje haçlının bölgeye yayılmasıyla büyük ortadoğunun temelini atmış olacaklar.. Zaman içinde, belki seneler sonra bölge ülkelerini ekonomik ve stratejik olarak iyice zayıflatıp yayılmacılığa devam ettirip tüm bölgeye hakim olmaktır asıl niyetleri..
İşte Türkiyenin bu günki mücadelesi bu oyunların kangren olmadan şimdiden önüne geçmektir..
Her ne yaparsa yapdınlar,
mızrak çuvala sığmıyor. Bu kervan yürüyecektir.. Gelecek Dünya gelişmiş, güçlü, istikrarlı ve tam bağımsız bir Türkiyenin Dünyası olacaktır İnşaallah.

Şefik Karakelle

Yorumlar