ALIN SİZE BİR DÜNYA LİDERİ


15 sene önce Erdoğan için Dünya lideri dediğimizde, hadi oradan deyip gülerlerdi bu kongreler partisinin mensupları. Birde, tiye alarak Türkiye'ye liderlik yapamayan birisi nasıl Dünya lider olacak derlerdi..

Kendilerini, Türkiyenin gerçek sahipleri olduğunu her davranışlarında ortaya koyan bu vizyonsuzların doğaları gereği liderliğinde kendi tekellerinde olduğunu, onların dışında başka lider çıkamayacağını düşünürler. Onların liderlerinin Dünyadaki yerleri ve Türkiyedeki rolleri geçmişinden bu güne kadar bellidir.. 
Burnumuzun dibindeki Adalar için, onları koruyacak askerimiz dahi yoktur gerekçesiyle Yunana verdiler.. Musulu ve Kerküğü masada bıraktılar. Yüz senelik geçmişlerinde üçüncü sınıf kariyerlerini muhafaza etmek için, onu yapma İngilizler sevmez, bunu yapma ABD kızar diye batı güdümlü siyaset yaptılar.. Haçlıya yaranmak adına hilafetin izlerini silmek için, Cumhuriyet devrimleri diye uydurma bahanelerle bu millete zulüm yaptılar. Yetmedi, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren, yapılan araba, uçak, ve mühimmat fabrikalalarını kapattılar. İşte öve öve bitiremedikleri putlaştırdıkları meşhur liderlerdi bunlar.. 

Bu günlere geldik Türkiyenin çıkarlarına yapılan Savunma sanayiden tutun, köprü ve hava limanları gibi, saymakla bitmeyen yapılan güzel yatırımları bugün olmuş hâlâ durdurmanın gayretindeler.. 
Vel hasıl bu CHP zihniyeti anti amerikancı ve sosyalist görünerek, yüz senedir onların emirleriyle yatıp kalktılar ve her on senede bir de darbe yaptılar...

BAKALIM DÜNYA LİDERİ NASIL OLUYORMUŞ?

Kovboylar ülkesi Amerikada azgın bir at hırsızı dünyayı esir almaya çalışıyor. İstediği devlete topuyla tüfeğiyle giriyor. İstediği devleti cezalandırıyor, istediğnden haraç kesiyor. İstediğine tehdit ederek zorla mal satıyor derken, tıpkı arizonanın çöl kanunuyla dünyanın üzerine çökmeye başladı son günlerde..

Kimine perde arkasından kimine dünyanın gözü önünde ayar çekti.. Sırasıyla arap ülkeleri İran, Rusya, Kanada, Çin, Almanya ve Türkiye olmak üzere, sudan bahaneler uydurarak benim gücüm var şimdi güzellikle herkes elini cebine atsın yoksa sizi bitiririm dedi ve parası bol devlet ciddiyeti olmayanlar perol dolarlarını döküldüler..

Yukarıdaki ülkelerden Çinin haricindeki ülkelerden hiç ses çıkmadı. Ancak yapma etme diyenler oldu. Planın son kurbanı  Türkiye'ye gelince, hele dur bakalım, sen Amerikaysan bizde Türkiyeyiz otur yerine. Değeri beş para etmez kağıt parçalarıyla bize şantaj yapamazsın, bende sana misliyle karşı yaptırım uyguluyorum dedi ve uygulamayıda anında devreye soktu Dünya lideri Erdoğan..

! Birileri için hiçte fena değildi bu çıkış çok yerinde bir davranıştı, çünkü ayni sıkıntıları onlarda yaşıyor ve kara kara düşünüyorlardı.
Bu devletler Avrupa birliğinin lider devletleriydi diğerlerini geçelim, Amerikanın dayatmalarına gık diyemeyen Almanya Fıransa ve İngiltere.. Avrupa birliğinin kapısında elli senedir beklettikleri Türkiyenin lideri Receb Tayyip Erdoğanın peşine takıldılar ve bu dünya böyle gitmez diyerek, ortak paradan başlayarak, dünyada yeni oluşumlardan ve köklü değişimlerden söz etmeye başladılar.

İşte o lider bu dünya böyle gitmez diye yıllarca söylemiyormuydu?
Bu gün anlı şanlı bir çok güçlü devletin, Erdoğanın liderliğinde ve onun açtığı koridordan yürümek için destek demeçleri veriyorlar, kendisiyle bir an evvel görüşmek için randevu talebinde bulunuyorlar..

Muhtar bile olamaz diyerek küçümseyen zavallı man kafalar, öyle birisinin Dünya lideri olacağını nereden bilsinlerki, çünkü kafaları basmıyor kalplerde mühür gözleri körelmiş, 

Alın size bir Dünya lideri

Bundan sonra değişecek olan yeni Dünya konjöktüründeki yeni rolleriyle dahada yıldızlaşacak olan erdoğanla birlikte hızlı gelişen Türkiye'yi izleyelim.. 

Şefik Karakelle

Yorumlar