BİRİKMİŞ NOTLARIM


Oltaya kolay düşen Hükumet üyelerimiz
ABD Türkiyede bir ekonomik operasyon yaptı Dolar 5 liraya kadar yükselip orada kaldı, iki gün ayni seviyede iniş çıkış yaparak oturmak üzereyken, ABD'nin Türkiye büyük elçisi bir tvit açıklamasıyla "Doların Türk lirası karşısında 7 liraya çıkacağı iddiaları manipulatif söylemlerdir. Türkiyenin ekonomisi güçlüdür inanmayın." dedi.

Bizim Devlet yetkilileride bu sözlerin iyi bir gelişme olduğuna inanarak sazan gibi üzerine atlayıp ve ABD'nin elçisine teşekkür ettiler.

Sonra ne oldu?
Ertesi gün dolar şaha kalktı ve 7 lirayı geçti. Çünkü büyükelçinin bu demeci küresel oyunculara cesaret veren bir işaret fişeğiydi durmayın devam edin hedef 7 liradır diye

•••

CHP'nin klasik çarşı pazar algısı
"HER YER KAPALI, TARİHİN EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ'' Diyen kişi bu ülkenin bir siyasetçisidir. (CHP Milletvekili GÜRSEL TEKİN) üstelik bilinci yerindedir.
Bu ülkede bir Cum-a vakti gerçeğini bilmemesi mümkün değildir. Esnaf dükkanını kapatarak camiye gider namazını eda eder, daha sonrada tekrar işinin başına dönerek besmeleyle dükkanını açar. Yoksa, esnafın %90'ı cumaya gittiği içinmi, tarihin en kötü dönemi? Diğeride, kapalı kepenk önünde verilen resimle, kriz çığırtkanlığı için yakalanmış iyi bir fırsatmı?

Hangi düşünceyle olursa olsun, bu CHP bu kafayla çok çuvallar. Çünkü yaşadıkları ülkenin gerçeğini ve değerlerini bilmiyor, veya, biliyor da, saygı duymuyor

•••

Erdoğana hediye edilen uçak"Katar Şeyhi Şeyhi Al Sani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğana VIP donanımlı özel uçağını hediye etti.
400 milyon dolarlık Boeing 747-8 tipi özel donanımlı uçağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgisi nedeniyle hediye ettiği bildirildi."

Muhalefet lideri Kılıçdaroğlu ise bu hediyenin karşılığında ne verdin açıkla. Onu almakla Türkiyeyi küçük düşüremezsin, onu derhal iade etmelisin dedi.

Oysa Türkiyeyi güçsüz ve küçük düşüren nice devlet adamları dönemlerini biz çok görmüştük bir zamanlar. Para dilenmek için bütün dünyay el açmışlardı.. Ne Araplar nede, Avrupalılardan bizim dustumuz hiç olmamıştı paramız yok diye.. Üstelik o araplar petrolumuzu kesmişlerdi Türkiye batıyor paramızı alamayız diye.

Şimdi, o geçmiş günlere bakınca çok güçlüyüz, gücün varsa dostun çok olur. Yıllar ötesinden ABD'nin hibe şeklindeki yardımlarını kanıksamış bir partinin bu günki lideri Türkiye'yi hala bir sömürge olduğunumu görüyor yoksa?

ABD güdümlü siyaseti kendine vazife edinmiş olan Kılıçdaroğlu, Türkiyenin dostlarına ABD gözlüğü ile baktığı için, bu davranışlarıyla Milli'liği ciddi olarak tartışılır hale gelmiştir. Aklı Amerikada olduğu zaten biliniyor ama kendisi bu toprakta yaşarken nereden nereye geldiğimizden haberi yokmudur dersiniz...? 
Sık sık Türkiyenin dostu kalmadı diye eleştirirken, dostlarımız çoğaldıkça kendisine bir şeyler oluyor nedense??

•••

Türkiye bu tuzağıda atlattı..

Suudi konsolos binasında katledilen Cemal Kaşıkçı skandalı teyet geçti.

ABD ve Sudi işbirliği ile kurulan sinsi tuzaktan, Kaşıkçının önsezisi ile Türkiye yeni bir krizden kurtuldu. Suidi devleti kazdığı kuyuya kendisi düştü

Şefik Karakelle

Yorumlar