FRANSADA TERÖR OLMAZ DEMEYİN


Fransa’nın başkenti Paris’te artan yakıt fiyatlarını protesto etmek için, sokaklara dökülen göstericiler parisi yangın yerine çevirdiler. 
Göstericilere karşı basınçlı su ve göz yaşartıcı gaz kullanan polis, önüne çıkan göstericileri coplayıp yerlerde süründürüyor, elline geçirdiği göstericileri darp ederek karga tulumba alıp götürüyor..

Portestocular polise taş atarken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a istifa diye sloganlar atıyorlar.

Bu olaylar bizim geziyi hatırlatıyor bana. Ayni proje ve ayni tiyatronun bu sefer paris meydanlarında ve ara sokaklarında sahnelendiği açıkça görünüyor. Yakıp yıkmalar, kıyafeti renkli rol modeller ve majör kadınlar oradada var. Bir diğer benzerlik, eylemcilere Fransızlarda ÇAPULCU diyorlarmış.! Çok garip


Yalnız önemli bir durum benim dikkatimi çekti. Daha protestoların ilk dakikasından itibaren gösteri guruplarına polisin muamelesi çok sertti, hiç bir imtina göstermeden müdehalenin ve şiddetin her türünü uyguladılar.
Hani bunlar demokrattılar, uygardılar Türkiye'ye hergün kucaklar dolusu insan hakları ile ilgili talimat dosyaları gönderiyorlardı. Hani bunlar gezi olaylarına gözlemciler gönderip uyduruk raporlar tutuyorlardı ki! (Türk polisinin üstün sabrına ve kimseye fıska dahi dokunmamasına rağmen)

İşte bu olaylar sayesinde Avrupa gerçeğinin bir kez daha, çirkin iç yüzünü ibretle hayretle görmekteğiz. Bunlar! önce kendi kapısının önünü temizlemezken sürekli başkalarına parmak sallayan bencil sahtekarlar oldukları bir kez daha anlaşılıyor..

Aslında esas olan çok önemli bir şeyi daha öğrenmiş bulunuyoruz bu olaylar sayesinde. ABD'nin kuyruğuna takılarak Türkiye üzerinde oynanan bütün tezgahlara piyonluk yapan bu şımarık Fransaya şimdi ABD ayar çekiyor. Amerikanın dünya üzerindeki bitmez tükenmez emperyalist istekleri Avrupa ülkelerini cidi olarak düşünmeye sevketti!
Çok tehlikeli bir şekilde ani çıkışlar yaparak, Dünyanın ekonomisini altüst eden ve İsraille birlikte Çin'e, Hindistan'a uzanarak kıtalara hükmetmeyi planlayan, yeni bir Siyonizm projesi Avrupalıyı hayli korkuttu. 
Artık kendi ordusunu kurmaktan söz ederken, kendi stratejisini ve ekonomisini Amerikadan bağımsız olarak düşünen Avrupanın şimdilik ikinci söz sahibi olan Fransayı ve onun lideri Macron'u hedef aldığı görülüyor. 

Şefik Karakelle

Yorumlar