ALEV ALEV YANAN #GAZZE!


"Ortadoğu" denince zulüm ve petrol geliyor insanın aklına. Sırtlanlar çakallar, kurtlar biraraya gelmiş ceylan safarisi yapıyorlar. Suriyeyi nasıl paylaşırız, Libyayı Irakı nasıl böleriz. Yemeni nasıl parçalarız'ın hesaplarını yaparken, Türkiye'den İrana'dan nasıl toprak alırızda, Okyanustan Hazara uzanırız.. 
Asıl amaçları budur, bu gayretler öyle sıradan değil. Bir taraftan bölgenin petrollerine hükmederken, diğer taraftan kafkasya illerine (yeni ufuklara yelken açmak, bakir topraklara ayak basmaktır)

Bu proje yeni değil elli senelik çalışmanın bir ürünüdür. İsrailin bölgeye ayağını sağlam basmasından sonra başladı bu süreç. Bölgede çetin geçen yıllar sürecinde. Lübnan, Mısır, Ürdün ve faht krallıklarına  havlu attırılıp kenara çekilmelerini sağladılar. Bu ülkeleri şimdi tepe tepe kullanıyorlar. Orada yalnızlığa terkettikleri Filistinde kan akıtan İsrail zulmüne kınama mesajı dahi yayınlayamıyorlar hatta, en sadık köpekleri olan Mısır ve Suudi yönetimleri ile, bölge siyasetinde bereber işbirliği yapıyorlar...!

Bu son yıllarda İsrail, Filistininin muhtelif bölgelerinde yayılmacılığını hızlı bir şekilde sürdürürken, bir anda yönünü Gazzeye çevirdi. Zaten içler acısı bir durumda olan, şehir çıkışları teller ve barikatlarla çevrili olarak açık cezaevi hayatı yaşıyor Gazze. 
Deniz kıyısı olmasına rağmen balık avlamaya dahi müsade edilmiyor. Tüm ihtiyaçlarını dışa bağımlı olarak sürdüren Gazze halkına, İsrail denetimi olmadan bir iğne dahi sokulmuyor. Zaten oradaki yaşamı iyice kıskaca almış olan yahudi, şimdi zulmün katmerlisini yaparak üstten bombalar yağdırıyor. Her yeri karanlıklar içinde olan şehirde, ihtiyacı olan hiç bir ürünün girişine siyonistler müsade etmiyor.. 

Katil İsrail şimdi ara verdi bomba'lamaya, ama görünüşte bu vahşet dinmeyecektir. Telörgüler içindeki Gazze iyice yalnız kaldı çünkü, katil ABD ve İsrailin izni olmadan işbirlikçi konumundaki Suudiler ve Mısır sessiz kalıyorlar. Mısırın son dakikalarda ateşkes kararı aldrdığı haberlerde yer aldı.  Birleşmiş milletler bu zulmü durdurmak için üzerine düşen görevi yapmak yerine "korkarım bu gidişle gazze diye bir yer kalmayacak" diyor. Yuh olsun sana..!! sen ne işe yararsın kefere. Sen levazımatçımısınki birde Gazzeye ömür biçiyorsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor. 
Dileğim, bu yahudi oyunu böyle kalır bu sefer farklı sonuçlara doğru gitmez! İnşaallah

Dilerim Gazze yanmaz. Gazze elden çıkmaz. 
Rabbim! Gazze halkının yar ve yardımcısı olsun. AMİN

Şefik Karakelle

Yorumlar

  1. Ah edesim var Ah... Gazzenin yorgun çocukları yorgun gençleri gözlerinden öperim insanların sahip çıkmadığı Gazze için vardır o zaman Allah' Cellerahmanın bir hesabı .

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim Ersin bey. Bütün dünya haçlısı bir filistin ve ondan ayrı konuşlandırılmış Gazze. Hani insan bu dünyada yaşarken geleceğe dönük herkesin bir planı olur, çocuğunun eğitimi gibi, geçim için birikim iş planlamaları eğlence tatil gibi sıralayabileceğimiz türden uzar gider. Ama bunlar hayâl kurmak yerine hep korku yaşıyorlar. Başımıza ne zaman bir füze düşecek, israil polisi bizi ne zaman nerede yakalayıp hapse atıp işkence yapacak. Sabah evden çıkan eşini, çocuğunu veya gencinin akşam evine dönmesini bekleyen bir annenin endişesini düşünün. Acaba benim arazim elimden nezaman gasbedilecek evim ne zaman yıkılacak korkularıyla yaşıyorlar. Ne yazıkki bunların tek hayali o topraklarda burası benim öz vatanım ve yurdum diyerek özgürce korkusuzca yaşamaktan başka hiç bir düşünceleri yok.
    Ve gerçekten çok yalnız bırakıldılar. Oysa kocamaan bir dünya küçücük bir Filistin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder