Türkiyenin Demokrasi seçimi


Aslında bu bir yerel seçimdir. 5 yılını tamamlamış belediye başkanları ve muhtarlık seçimleri için Türk seçmeni bu pazar yeniden oy kullanacak. 
Başlık olarak, "Türkiyenin demokrasi seçimi" başlığını atmamın çok önemli gerekçesi var. 
Türkiye bölgesinde çok önemli bir aktör, öncelikle nüfusunun %99 Müslüman olması, coğrafi olarak dünyadaki en stratejik bir konumda yer almasıdır.. Ayrıca, ekonomide dünyadaki ileri devletler ekonomik yükselişini katlayarak, hergün trend rekorları kırıyor olması..
alt yapısını hızlı bir şekilde tamamlarken, Endüstri, sanayi ve turizmde büyük adımlarla, avrupa standartlarına ulaştı hatta, daha ileri bir pozisyon aldı.
İhracatta artık dünya devleriyle yarışıyor..
Askeri mühimmat ihtiyaçlarını Avrupa ve ABD gibi gelişmiş ülkelerden temin ederken, son zamanlarda aynı devletler müttefik olmalarına rağmen, Türkiyenin bu ihtiyaçları karşılamadılar. Bu nedenle, askeri gereç %15 olan üretimini hızlı bir şekilde %70'lere çıkardı, bir yönüylede artık ihracat yapiyor..
ABD başta olmak üzere, küresel güçler Türkiye üzerinde çok başlıklı oyunlar oynuyorlar. Son 60 yıllık zaman içerisinde bir çok askeri darbeler yaptırdılar. İçimizdeki farklı etkin kökenden gelen halkımızdan, ihanet gurupları oluşturarak, terör yöntemiyle Türkiyeyi bölmeye kalkıştılar..

15 sene önce bu terör örgütleriyle Türkiye mücadele edemiyordu. ABD nin elinde iki ip vardı, birisi terör öğütlerinde, diğeride geçmişte Türkiyeyi yöneten iktidarlardaydı. Bu nedenle Türkiye yoksul olarak 3. dünya ülkesi konumundaydı.. 

KALKINAN TÜRKİYE İSTEMİYORLAR SÖMÜRGE İSTİYORLAR Şimdi, 17 yıl önce Türkiye yi yönetmek için yeni bir lider geldi Türkiye ve Dünya sahnesine. O Recep Tayyip erdoğan bu gün'ki devlet başkanımız..
Teslim aldığı 3. sınıf Dünya ülkesini bir çok Avrupa ülkesinden daha güçlü hale getirdi. Küresel dayatmaları reddetti emir almadı asla boyun eğmedi. 
Libya, Irak, Suriye, Mısır Yemen ve en son Venezuela gibi yapmaya çalıştılar onlara fırsat vermedi..
Dünya beşten büyüktür diyerek, kronik hale gelmiş dünyanın adâletsiz sistemini, küresel güçlerin yüzüne haykırdı.

O sebepten dolayı, tüm dünyanın umudu haline gelen Recep Tayyip Erdoğanı sevmiyorlar.
ABD, içimizde bulunan muhalif guruplarla bir olup, 17 yıldır darbe girişimleri, ekonomik tuzaklar ve algı operasyonlarıyla sürekli darbe girişimleri deniyor fakat başarılı olamıyorlar. Şimdide bu seçimin sonuçlarını dört gözle beklerken el oğuşturuyolar.

Bu seçim, varoluşun devamı niteliginde olacak. Demokratik yollarla, bağımsızlık mücadelesini daha güçlü hale getirecek olan güçlü bir Türkiye olmanın seçimdir. Aslolan, geleceğe dönük büyük hedeflerinden taviz vermeyen büyük lider Erdoğanın seçimi olacaktır. Erdoğan kazanırsa Türkiye kazanacaktır.
Aksi bir seçenek düşünmek istemiyorum, Allah muhafaza etsin.

Şefik karakelle

Yorumlar