BU S-400 NE İŞE YARAR?


Amerika yıllardır ihtiyacımız olan bir tabanca dahil olmak üzere bütün askeri siparişlerimizi komisyonda reddetti ve reddetmeyede devam ediyor. İşte yıllardır yılan hikâyesine dönen bir füze krizi var ortada ve sürekli gündemde, istenen füzeyi vermediği gibi, başka bir yerden temin etmemizide istemiyor. Ne yazık'ki içimizdeki muhaliflerin istemediğide ayrı bir garabet ve ayrı bir fecaattır. 

Bu kadar yaşanan kriz ve butün dünyada gündem oluşturan bu füze olayında muhalefet partilerinden tıs çıkmadığı gibi, İP partisinin yurtta sulh başbakanı devlet ciddiyetinden uzak bir şekilde, "sarayın korunması için" alınacağını söylemeside tamamen bir ihanetin beyanıdır. O yöntemlerle tedbir almak ancak diktatörlere mahsustur. Oysa 15 temmuzda köprünün başındaki evinden katliamları seyrederken,  kimlerin alçakça kaçtığını, kimlerinde ölümüne meydanlara çıktığını bu millet iyi biliyor.. 
Feto'nun bir iti var, anasını avradını ortaya atarak sosyal medyada sürekli iddialarda bulunuyor 'bu S-400'ü Türkiye alamayacak' diyor. Bilmiyorum ama, anası varsa, bunu doğuracağıma bk doğuraydım diyordur. 
Türkiye anayasasına göre TC kanunlarıyla seçilmiş, Türkiyenin bölünmez bütünlüğüne, ahlaki ve ilke kurallarına göre yemin etmiş olan bir CHP lideri var. Türkiyeyi ilgilendiren dış politikalarda hiç konuşmaz yorum yapmaz, taki ilgili ülke konuşana kadar. O ülke konuştuktan sonra buda papağan gibi tekrarlar. 
Ne yazık'ki Türkiye'yi değilde, Türkiye düşmanı ne kadar ülke  arsa onları desteklediğine hep şahit oluruz. Kendisi o ülkelere gittiğindede, Erdoğan hakkında olumsuz konuşurken, Türkiye battı bitti diye söylenir durur. 
Ama bu füze krizinde uzun zaman konuşmadı ben çok marak ettim ne yumurtlayacak diye. Galiba iki gün önce konuşmuş, o füzeyi ya kullanmaya ihtiyacımız olmazsa ne olacak demiş!! Hadi tut kelin perçeminden. Ne zararı var kemal bey bırak bir kenarda dursun, illaki kullanacak bir yer bulunur derim. Bu adam sahibinin sesiyle konuştuğu için beni her zaman düşündürüyor ve sinir ediyor!?


BİZ TÜRKİYE OLARAK ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇİNDEYİZ VE ON SENEDİR SAVAŞ HALİNDEYİZ! BUNU HÂLÂ GÖRMEZLİKTEN GELEN SİYASETÇİ HAİNDİR!!

Bu bölgede 10 sene öncesine kadar her şey yolunda gayet iyi giderken, hangi sebeple bölge ülkeleri biranda barut fıçısına döndü! Yıllardır akan kanların, ölümlerin, yerinden yurdundan olan insanların kaçışlarını ve feryatlarını hangi sebeplerle izah edebiliriz diye düşündüğümüzde, biraz aklî muzenesi ve muhasebesi olan herkes, büyük bir projenin bu bölgede uygulanmak istediğini iyi düşünmesi gerekiyor'ki bunların en başında Türkiyenin hedef olduğunu da hiç kimse aklından çıkarmasın.! 

İçimizdeki hainler ve onların ipini tutan düşman bu bölgede olup bitenlerin müsebbibi olarak Erdoğanı göstermek suretiyle, Türkiyeyi yangının içine çekmek için az uğraşmadılar. Sadece bir 15 temmuz eğer bastırılmasaydı istenen felaket olcaktı Allah muhafaza. Şu anda Türkiye Erdoğan sayesinde çok iyi günlerinde Allah ondan razı olsun. 
Peki bitti mi? 
Hayır gavur kafaya takmış bir kere, büyük israil projesini gerçekleştirmek için her türlü oyunu deniyor ama başaramıyor çünkü Türkiye engelini aşamıyor. Suriye krizini hafiflettiğimizi düşünürken, Akdenizin altı üstü petrolden fazla, denizaltılarla ve savaş gemileri ile kaynıyor. Tüm haçlılar, sözüm ona, petrol arama konsorsiyumu adına, aslında savaş ortsklığı kurmuşlar, ordularıda orada yerini almış. 
Üyesi olduğumuz halde NATO'su baskı yapıyor. AB'si talimat veriyor kararlar çıkarıyor tehdit ediyor. Böyle bir ortamda Türkiye olarak, elimizi kolumuzu bağlayıp'ta hadi buyurun dememizi bekliyorlarsa çok yanılıyorlar. 
O hak önce Türkiyenindir. Onun için o füze gerekli, dosta güven düşmana korku verecektir. ABD ve Haçlı dünyası boşuna yırtınmıyor. 

Eskiden çok söylenen bir söz vardı, onun artık hamasi bir slogan olduğunu anlıyorum. "Türkün Türkten başka dostu yoktur" Başka ülkelerdeki soydaşlarımızla bu güzel ve ilkeli sözün geçerli olduğunu, kurduğumuz samimi ilişkiler sonucunuda açık olarak tüm sıcaklığını görüyorum. 
Gel görki Türkiye sınırları içinde yaşayıpta, sınırlarımızın ve bağımsızlığımızın tehlike altında olduğunu görmek istemeyen öz kardeşlerimiz ve yakınlarımız var. Orada ne işiniz var diyorlar. Şurada ne işiniz var.
ABD ile, Avrupa ile, İsrail ile, Esat ile ne sorununuz var diyenler.. Füzeyi ne yapacaksınız, uçağı, petrol arama gemisini, deniz altını ne yapacaksınız diyen, hain ve bozuk bir zihniyete destek verenler, ne yazıkki bugün %50 seviyesine çıktı Türkiyede. 
Dış tehditlere karşı bu kadar umursamaz bir millet olamayız. Bu millet bu kadar duyarsız olamaz.!! 

15 senedir FETO ve PKK birlikte, ABD'nin kuklalığını yapan muhalif partilerin, yalan iftira ve algılarıyla kurgulanan! insafsız bir muhalefet stratejisinin, milli gerçeklerin önüne geçmesi çok acı bir sonuç. Tıpkı Menderesi ipe götüren komplo teorileri gibi. 
Bizleri bidon kafalı diye sınıflandıran bir kesime benzetme yapacak sözlerim elbette var ama onların tarzında değil..
Devletimizin ve devletlerin tarihini okuyalım. Küresel güçlerin devletler üzerindeki hegemonyasını nasıl elde ettiğini nasıl köle gibi kullandığını okuyalım. Çıkarlarına ters düştüğünde iktidarları nasıl yerle bir ederken işbirlikçileri nasıl kullandıklarını öğrenelim. 
Çok uzağa gitmeden şu an dünyada ve çevremizde olup bitenlere biraz kafa yoralım. Yurtsuz vatansız kalmış, kendi düşmanın sınırına kadar gitmiş, tel örgüsü dibinde ondan merhamet bekleyen çaresiz insanları düşünelim. 

Türkiyemizin geçmişiyle bu gününü kıyasla inceleyelim. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu güne kadar sürekli övgüler ve hamaseteler dinledik. Oysa bu ülkeye kölelik muamelesi yapıldığı zamanlardır o zamanlar. Ardından kaçırılan ve kaybedilen bir çok değerin o hamasetli sözlerin arkasında gizlendiğini araştırarak okuyalım. 

Hiç bir liderin bizim yakınımız olmadığına göre, bize anlatılan kurusıkı sözler ve algı ürünü iftiralarla, iyi niyetiyle hizmet edenlere yazık ederiz. O vakit iyi düşünerek öncelikle vatanın bölünmez bütünlüğünden hareketle, kalkınmayı, refahı ve kardeşlikte birlik olmayı hedefleyelim o zaman ülkemiz ve gelecek nesiller için çok farklı olacağını düşünüyorum 

Aslolan, cumhuriyet tarihinden bu güne kadar ilk defa bu dönemde bağımsızlık mücadelesi veren güçlü bir Türkiye'nin geleceğini engellemek yerine, güvenilir kadrolarına destek olalım. 
Umarım ve Allahtan tek dileğim, her insanda bulunduğu kesin bilinen sağduyu denilen o vicdan muhasebesi bir gün hakim olur diye düşünüyorum. 
Allah'a emanet olun..

Şefik Karakelle

Yorumlar

  1. Blogunuz hayırlı olsun öncelikkle eğer takip için izleme widgeti koyarsanız temanızıda daha açık bir renk yaparsanız güzel olur saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Sayfamı ziyaretiniz ve uyarı için çok teşekkür ederim. Diğer bloklarımda izleyici vidgeti var bunun kinide uygulamalıyım. Tekrar teşekkürler iyi paylaşımlar diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder